ΕΛΛΑΔΑ

Τετάρτη 10 Μαρτίου 2010

ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΥΠΑΡΧΕΙ 5η ΦΑΛΑΓΓΑ


Επιχείρηση αθώωσης Ερντογάν και Τουρκίας από ελληνοκύπριους δημοσιογράφους.
Αναστάτωση έφεραν στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου ο Ταγίπ Ερντογάν και ο Εγκεμέν Μπαγίς, οι οποίοι μετέτρεψαν δημοσιογράφους του «ναι», υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν, με τους οποίους είχαν συνάντηση στην Τουρκία, σε αγωγούς μεταφοράς της τουρκικής πολιτικής.

Ομάδα δημοσιογράφων και πολιτικών του κόμματος του πρώην Προέδρου Γιώργου Βασιλείου και της συζύγου του και νυν Επιτρόπου για θέματα Παιδείας Ανδρούλας, μετέβησαν στην Τουρκία όπου τους κλείσθηκε συνάντηση και συνομιλία με τον τούρκο πρωθυπουργό Ταγίπ Ερντογάν και τον επικεφαλής των τουρκικών ενταξιακών διαδικασιών Εγκεμέν Μπαγίς. Αυτό το οποίο προβλήθηκε ως κύρια είδηση είναι ο αμέριστος θαυμασμός των δημοσιογράφων για τον κ. Ερντογάν και τον κ. Μπαγίς, οι οποίοι δήλωσαν ότι σε περίπτωση λύσης είναι έτοιμοι να σηκώσουν τον τουρκικό στρατό από την Κύπρο. Μάλιστα, ο ένας από τους ελληνοκύπριους δημοσιογράφους τα έβαλε δημόσια με τα κόμματα, διότι αμφισβητούσαν τις προθέσεις του Ερντογάν για λύση και απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο.

Επιφυλακτικότητα από τα κόμματα
Τα κυπριακά κόμματα αμφισβητούν τις τουρκικές προθέσεις. Τονίζουν ότι θα ήταν ευχής έργον να ήταν όντως αληθείς, διερωτώνται όμως γιατί δεν αποδεικνύει η Τουρκία τις καλές της προθέσεις στις συνομιλίες λύσης του Κυπριακού, παρά μόνο υποστηρίζει λύση συνομοσπονδίας και διατήρηση των εγγυητικών και επεμβατικών της δικαιωμάτων επί του νησιού. Οι πραγματικές τουρκικές προθέσεις αποτυπώνονται στα όσα είπε προς τους ελληνοκύπριους δημοσιογράφους για το πώς ο ίδιος ο κ. Ερντογάν και η χώρα θεωρούν την κατάσταση στην Κύπρο. Όπως τόνισε ο τούρκος πρωθυπουργός, στην Κύπρο υπάρχουν δύο κυβερνήσεις, δύο κράτη και δύο Πρόεδροι.

Το συμπέρασμα
Η όλη συνάντηση με δημοσιογράφους και πολιτευτές του «ναι» θεωρείται ένα ακόμη εγχείρημα αθώωσης της Τουρκίας και προώθησης της θέσης ότι θέλει λύση και ότι αυτοί που δεν την επιθυμούν είναι οι Ελληνοκύπριοι.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More