ΕΛΛΑΔΑ

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

ΠΕΡΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α




«ΠΑΣ ΜΗ ΕΛΛΗΝ ΒΑΡΒΑΡΟΣ» και όταν λέω ΈΛΛΗΝ δεν εννοώ μόνο τους κατοίκους των σημερινών γεωγραφικών συνόρων της ΕΛΛΑΔΑΣ, αλλά όλων των ανθρώπων ανά των κόσμο, που διατηρούν μέσα τους το αρχαίο Ελληνικό γονίδιο, ήθος και πνεύμα.

Η περιοχή της Μακεδονίας και γενικότερα η ευρύτερη περιοχή στην οποία κατοικούσε η Ελληνική φυλή, από τα αρχαία χρόνια έως και σήμερα, υπήρξε μήλον της έριδος πολλών φυλών, κυρίως μογγολικών, δια να ικανοποιήσουν τα επεκτατικά τους σχέδια. Έτσι λοιπόν οι Σκοπιανοί είναι μία ακόμη ωμή πρόκληση ενός βαρβαρικού φύλου και των συμμάχων τους, και δεν το λέω μόνο διότι είμαι Έλληνας... το ενστερνίζονται και πλήθος ξένου κόσμου που γνωρίζουν στοιχειοδώς την ιστορία της περιοχής, και δεν συμμετέχουν στα διαπλεκόμενα συμφέροντα της εποχής μας. Όμως πρέπει να πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή...

Η επιστήμη της γεωλογίας μας αναφέρει : Προ 140.000.000 ετών, όταν σχεδόν ολόκληρη η γη καλυπτόταν από θάλασσα, μία γιγαντιαία ανοδική ορογενετική κίνησις ανύψωσε επάνω από τα ύδατα την Πελαγονική οροσειρά. Ήταν μία ζώνη ξηράς η οποία περιελάμβανε κομμάτι της βορειοδυτικής Μακεδονίας (Πελαγονία), τον Όλυμπο (Νότια Μακεδονία), και την ανατολική πλευρά της Θεσσαλίας. Ως εκ τούτου βάση κοινής λογικής στα εκατομμύρια χρόνια που πέρασαν έως να αναδυθούν από την επιφάνεια της θάλασσας άλλες ζώνες ξηράς, δημιουργήθηκαν οι βάσεις για να φιλοξενηθεί από πολύ παλιά η παρουσία του ανθρώπου στο χώρο της Μακεδονίας και της θεσσαλίας.
Ας εξετάσουμε τώρα από τα σημαντικά στοιχεία που έχουν διασωθεί από την αρχαιότητα, το πως γεννήθηκε το όνομα Μακεδονία. Η πρώτη αναφορά γίνεται από την Ελληνική μυθολογία - Ιστορία και μόνο... μετέπειτα συνεχίσθηκαν οι αναφορές στην κυρίως αρχαία Ελληνική ιστορία. Υπάρχουν 3 εκδοχές όσον αφορά την ύπαρξη του ονόματος.

Α) Εκ του γενάρχη Μακεδόνα υιό του Αιόλου...
Β) Εκ του Μακεδόνος υιό του Λυκάωνα (Βασιλιά της Ημαθίας)
Γ) Εκ του Μακεδών - Μακεδνού εγγονού του Δευκαλίωνος ο οποίος έχοντας γυναίκα την Πύρρα, γέννησαν τους Έλληνα, Αμφικτύωνα, και την Πρωτογένεια. Πλέον δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αρχίζει να διαφαίνεται η Ελληνικότητα της Μακεδονίας... Η πιο διαδεδομένη είναι η τρίτη εκδοχή. Ετυμολογικά τα ονόματα Μακεδόνας, Μακεδνός, Μάγνητας, Μακέτης... λογίζονται από την δωρική ρίζα μακ- από την οποία παράγονται και οι μακεδανός, μάκαρ, μακρός, μήκος... και επομένως σημαίνει τους ψηλούς τους ορεισίβιους. Παρακάτω δίδεται παραστατικός πίνακας των γνωστών γενεαρχών - βασιλέων της Μακεδονίας στα ιστορικά χρόνια.

Δυναστεία των Αργεαδών:

Περδίκκας ή Κάρανος (729-678 π.Χ.)
Αργαίος Α' (678-640 π.Χ)
Φίλιππος Α' (640-602 π.Χ)
Αέρωπος Α' (602-576 π.Χ)
Αλκήτας Α΄ (576-547 π.Χ)
Αμύντας Α' (547-498 π.Χ)

Πρώτη ιστορική περίοδος:
Περίοδος (498 – 359 π.Χ)

Αλέξανδρος Α' ο Φιλέλληνας, (498-454 π.Χ). Υιός του Αμύντας Α'.
Αλκέτας Β' (454-448 π.Χ). Υιός του Αλέξανδρου Α.
Φίλιππος - Περδίκας Α' (448-436 π.Χ). Αδέλφια του Αλκέτα Β
Περδίκκας Β' (436-413 π.Χ). νεότερος υιός Αλέξανδρου Α
Αρχέλαος Α' (413-399 π.Χ). Υιός του Περδίκκα Β
Δεκαετής αναρχία (399-389 π.Χ)
Ορέστης (399-396 π.Χ). Ανήλικος υιός του Αρχέλαου.
Αέροπος Β' (396-392 π.Χ). Δυναστεία των Λυγκιστών.
Αμύντας Β' (ο μικρός) (392-390 π.Χ)
Παυσανίας (390-389 π.Χ). Υιός του Αερόπου Β'.
Τέλος της δεκαετούς πολιτειακής αναρχίας.
Αμύντας Γ' (389-383 π.Χ). Υιός του Αρριδαίου, της Δυναστείας των Λυγκιστών.
Αργαίος Β' (383-381) π.Χ. Αδελφός του Παυσανία.
Αμύντας Γ' (381-369 π.Χ)
Αλέξανδρος Β' (369-368 π.Χ). Πρωτότοκος υιός του Αμύντα Γ.
Ευριδίκη (Βασιλομήτωρ) - Πτολεμαίος (ο Αλωρίτης) (Επίτροπος διαδόχων) (368-365)
Περδίκας Γ' (365-359) π.Χ. Υιός του Αμύντα Γ


Δεύτερη ιστορική περίοδος:
Περίοδος (359-323 π.Χ.)

Φίλιππος Β' (359-336 π.Χ)
Αλέξανδρος Γ΄ ο Μέγας (336-323 π.Χ)


Τρίτη ιστορική περίοδος:

Φίλιππος Αρριδαίος (Γ') (323-317 π.Χ) (ετεροθαλής αδελφός Μ. Αλεξάνδρου)
Αλέξανδρος Δ' (323-311) με αντιβασιλείς τους Αντίπατρο μέχρι 319, Πολυσπέρχοντα μέχρι 316,
Κάσσανδρο μέχρι 311.
Κάσσανδρος (311-297 π.Χ) - (ή 306-297 π.Χ) Υιός του Αντίπατρου
Αντίπατρος Α (297-295 π.Χ) Υιός του Κάσσανδρου
Αλέξανδρος Ε (297-295 π.Χ) Υιός του Κάσσανδρου
Δημήτριος Α ο πολιορκητής (295-287 π.Χ)
Λυσίμαχος (287-276 π.Χ)
Πτολεμαίος Κεραυνός (276)
Μελέαγρος της Μακεδονίας 276 (2 μήνες)
Αντίπατρος Β 276 (45 ημέρες) Υιός του Φιλίππου αδελφού του Κάσσανδρου.
Μικρό Πολιτειακό κενό - Σωσθένης, στρατηγός Μακεδονίας.

Δυναστεία των Αντιγονιδών:

Αντίγονος Γονατάς (Β') (276-239) - Υιός του Δημητρίου του Πολιορκητή
Δημήτριος Αιτωλικός (Β') ο καλός (239-229 π.Χ) - Υιός του Αντίγονου Β
Αντίγονος Γ΄ Δώσων (229-220 π.Χ) - Ξάδελφος του Δημητρίου Β - Επίτροπος Διαδόχου Φιλίππου.
Φίλιππος Ε' (220-179 π.Χ). Υιός του Δημητρίου Β
Περσέας (179-168 π.Χ). Υιός του Φιλίππου Ε.

ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

Eίναι ιστορικά αποδεδειγμένο ότι οι πρωτεύουσες της Αρχαίας Μακεδονίας ήταν οι Αιγές, η Πέλλα και το Δίον, και ομιλούνταν η Δωρική διάλεκτος, μια από τις ουκ ολίγες της τότε Ελληνικής Γλώσσας...!!!!

ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ :

Αρκετοί ήσαν οι ιστορικοί οι οποίοι έγραψαν για τα όρια της Μακεδονίας, αναμεσά τους πιο σημαντικές μελέτες είχαν κάνει ο ΣΤΡΑΒΩΝ, ο ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ και ο ΤΙΤΟΣ ΛΙΒΙΟΣ. Έχουμε λοιπόν τα εξής όρια. Προς Νότο εκτείνεται στο Αιγαίο από τις εκβολές του Νέστου έως τις εκβολές του Πηνειού. Τα όρη Όλυμπος, Τιτάριο και Καμβούνια χώριζαν από την θεσσαλία τις επαρχίες της Πιερίας και της Ελιμίας. Προς δυτικά η οροσειρά της Πίνδου με τα όρη Τύμφη και Γράμμος χώριζαν τις δυτικές Μακεδονικές επαρχίες Ελιμία και Ορεστίδα από την Ήπειρο, και εν συνεχεία τα όρη Πέτρινο παρά της Λυγνιδού λίμνης (Αχρίδας), και Τούρια που χώριζαν τις επαρχίες Λυγκιστίδα και Πελαγονία από την Ιλλυρία. Προς Βορρά εκτείνοταν έως την οροσειρά Στόβους στη συμβολή των ποταμών Εριγώνα και Αξιού, και ανατολικά το όρος Όρβηλα και ο Νέστος ποταμός την χωρίζουν από την Θράκη. Μελετώντας ένα σημερινό χάρτη θα παρατηρήσουμε ότι οι πόλεις που σήμερα καταλαμβάνουν την περιοχή αυτή είναι οι... Αχρίδα, Μοναστήρι, Πρίλεπ, Κρούσοβο, Καβάρντατσι, Στρούμνιτσα.., και αποτελούν μόνο το 20% της Μακεδονίας...!

Ας έρθουμε όμως στο καλύτερο... Επάνω από την οροσειρά των Στόβων στα προχριστιανικά χρόνια ( -200) η περιοχή αυτή κατοικούνταν από Ιλλυρικά φύλλα, που σύμφωνα με τον Μακεδόνα Βασιλιά Περσέα το -167, όταν θα ερχόταν αντιμέτωπος με τους Ρωμαίους πήγε να ζητήσει συμμαχία μαζί τους, έχοντας στην αποστολή και πρέσβη - μεταφραστή διότι δεν μιλούσαν Ελληνικά...!!!!! Οι σημερινές πόλεις της εν λόγω περιοχής είναι οι Ντεμπάρ, Γκοστιβάρ, Τέτοβο, Σκόπια, Κουμάνοβο, Κότσανι, Σβετι νίκολε, Κρίβα Παλάνκα... κ.α. Ένα άλλο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι οι σλάβοι, σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων, ήρθαν στην περιοχή περίπου τον 7ο αιώνα μ.χ!!!

Τίτο: Κάπου εδώ θα γράψω λίγες γραμμές για τον ιδρυτή των Σκοπίων (Βαρντάσκα) τον κροάτη Τίτο. Ήσαν στρατηγός των παρτιζάνων, κομμουνιστής και λόγω των νικών που είχε καταφέρει εναντίων των Γερμανών (1943), είχε αποκτήσει την εύνοια των Άγγλων. Έχοντας τη βοήθειά τους πήρε την εξουσία στην πάλαι ποτέ Γιουγκοσλαβία. Η πολιτική που τον διέκρινε ήσαν άκρως επεκτακτική, τον διακατείχε δε ένα μεγαλεπίβολο όραμα, την δημιουργία μιας νέας κομμουνιστικής ομοσπονδίας ανάλογης της Σοβιετικής Ένωσης του Στάλιν, στα Βαλκάνια. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακόψει τις σχέσεις του με τον Στάλιν και να συμμαχήσει με τους Άγγλους που τον βοηθούσαν να υλοποιήσει τα σχεδιά του... Δια αυτό λοιπόν ανέθεσε σε συνεργάτες του να διαστρεβλώσουν την ιστορία, να κατασκευάσουν νέα ώστε να καταφέρει να στηρίξει το ψευδοκράτος του, αφού πρωτίστως μέσα από την βουλή της Γιουγκοσλαβίας ανεξαρτητοποίησε το κρατίδιο. Στο παρόν κείμενο δεν θα αναφερθώ στις όποιες προδοτικές ενέργειες «Ελλήνων» την περίοδο μετά το 1944, όπου προς χάριν της εξουσίας δεν τους ένοιαζε εάν θα ανήκει η Μακεδονία σε εμάς ή θα εκβαρβαριστεί ξανά...

ΑΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :

Α) Η προϊστορία - μυθολογία μας γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα της φυλής των Μακεδόνων. Ο Μακεδνός υιός του Έλληνα, ήσαν ιδρυτής της φυλής.!!!

Β) Όλοι οι Βασιλείς της σωσμένης ιστορίας της Μακεδονίας, είχαν όλοι τους Ελληνικά ονόματα και ουδείς σλαβοαλβανικά όπως οι κάτοικοι της Βαρντάσκα.!!!

Γ) Όλες οι πρωτεύουσες της Αρχαίας Μακεδονίας ήσαν Ελληνικές - βρισκόταν στον Ελλαδικό χώρο και οι κάτοικοί της μιλούσαν την δωρική διάλεκτο (μια από τις αρχαίες Ελληνικές διαλέκτους) και ουδεμία υπήρξε στην γεωγραφική περιοχή της Βαρντάσκα, και ούτε υπήρξε κάποιος να ομιλεί την Ιλλυρική ή την σλαβική γλώσσα!

Δ) Η περιοχή της Μακεδονίας που βρίσκεται στο σημερινό ψευδοκρατίδιο αποτελεί ΜΟΝΟ το 20% του συνολικού ιστορικού χώρου της... Πως είναι δυνατόν να της ανήκει το υπόλοιπο 80% όταν ως επί το πλείστον ομιλούν Ελληνικά... και ανήκει από τα παναρχαία χρόνια στην Ελλάδα!!! Το πιο σωστό θα ήταν να συμβεί το αντίθετο!!!

Ε) Είναι αδιανόητο από μια φυλή η οποία μετανάστευσε τον 7ο αι. μ.χ, και από έναν σφετεριστή στρατηγό, ο οποίος προσπαθούσε να υλοποιήσει τις προσωπικές του φιλοδοξίες, να αλλάξει το ρου της ιστορίας και την αλήθεια.

Ο Ελληνικός λαός έχει υποστεί πάρα πολλά στις περιόδους 1916 - 18 και το 1940 - 45 ώστε να διατηρήσει την σημερινή περιοχή της Μακεδονίας Ελληνική από τους Βούλγαρους και τους Γιουγκοσλάβους και τις εκάστοτε μεγάλες δυνάμεις που τους υποστήριζαν (Ρώσοι, Άγγλοι, Αμερικάνοι κ. α). Πραγματικά αξίζει να πάρουμε βιβλία και να μάθουμε εμείς οι νέοι τις φρικιαστικές καταστάσεις που έζησαν οι παππούδες μας...

Για το τέλος θα αφήσω να μιλήσουν τα διαχρονικά λόγια ενός δεινού φιλοσόφου, του Δίων του Προυσαεύ... που είπε : «το αληθές είναι πικρόν και αηδές εις τους ανόητους, ενώ το ψεύδος είναι γλυκύ και ευπρόσδεκτον».

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More