ΕΛΛΑΔΑ

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2009

OIKOYMENIKOTHTA;;;;


Ακόμα μία τουρκική πρόκληση λύθηκε με υποχώρηση της ελληνικής πλευράς και δεν πήρε διαστάσεις, πριν λίγες ημέρες στην Τουρκία.
Η Τουρκία απαίτησε και πέτυχε να απαλειφθεί ο όρος «Οικουμενικό» από το πρόγραμμα Έλληνα στρατηγού που επισκέφθηκε επίσημα τη χώρα και είχε προγραμματισμένη επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Η επίσκεψη του Έλληνα διοικητή του Δ' Σώματος Στρατού στην Κωνσταντινούπολη έγινε στις 3, 4 και 5 Νοεμβρίου 2009, στο πλαίσιο των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο χωρών. Ο Έλληνας στρατηγός Σαμπάτης Ξιφαράς ήταν προσκεκλημένος του Τούρκου ομολόγου του. Όταν, όμως, έστειλε το πρόγραμμά του στην τουρκική πλευρά, οι Τούρκοι απείλησαν με ματαίωση αν δεν άλλαζαν πολλά σημεία με κορυφαίο την προσφώνηση του Πατριάρχη ως «Οικουμενικού», γιατί η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου.Τελικά το συμβάν έληξε με υπαναχώρηση της ελληνικής πλευράς, η οποία ύστερα από συνεννόηση με το υπουργείο Εξωτερικών επαναδιατύπωσε το πρόγραμμα της επίσκεψης του στρατηγού, απαλείφοντας τον όρο «Οικουμενικό» από το Πατριαρχείο.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΙΕΔΩΣΕ ΤΟ

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More